Ga terug
+ servings
Verse Hollandaisesaus: Romige witte saus van geklaarde boter, perfect voor bij asperges, recept om zelf Hollandaise saus te maken.

Hollandaisesaus

Makkelijk recept voor klassieke romige Hollandaisesaus voor bij de asperges, gemaakt van geklaarde boter en eidooiers.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Saus
Frans, Nederlands
Asperges, Sauzen
Porties: 4

Nodig

  • Blender (of garde)

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel water
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Smelt de roomboter voor de Hollandaisesaus. Doe dit in een pannetje op erg laag vuur, de boter mag niet pruttelen en spetteren. Schep het 'witte melkdeel' uit de boter zodat alleen het vet overblijft.
  • Gebruik een blender (of een mengkom en garde) om de eidooiers luchtig te kloppen, voeg hier de citroensap en een drup water aan toe en schenk dan beetje bij beetje de geklaarde boter bij de eidooiers.
  • Doe dit met veel geduld en een beetje liefde.. Je zult zien dat een mooie gladde Hollandaisesaus ontstaat. Breng nog verder op smaak met een snuf zout en peper.
Calorieën: 402kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 3g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 27g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl