Ga terug
+ servings
worteltaart, carrot cake, recept, luchtige carrot cake, worteltjestaart, gezond recept

Worteltaart met ricotta frosting

Makkelijk recept voor worteltaart met zelfgemaakte frosting van ricotta en yoghurt
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Taart en cake
Nederlands
Taart recepten
Porties: 8

Nodig

Ingrediënten

  • 100 gram speltbloem
  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram suiker
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml melk
  • 250 gram wortel (geraspt)
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • snuf zout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eieren (klein)

Voor de ricotta frosting:

  • 150 gram ricotta
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel vanillepoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de speltbloem, het speltmeel, de suiker, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een kom. Voeg hier nog een snuf zout aan toe en schep goed om.
  • In de tweede kom doe je de yoghurt, de melk, eieren, kokosolie en vanillepoeder. Roer goed door met een garde totdat het een glad mengsel is en er geen klontjes meer in zitten.
  • Voeg nu het meelmengsel beetje voor beetje toe aan het yoghurtmengsel. Ik deed dit in 4 stappen, dus elke keer een beetje meel erbij, en dan weer goed doorroeren. Je kunt hier een garde voor gebruiken, maar een gewone lepel kan ook. Als al het meel bij de yoghurt zit heb je een bijna plakkerig beslag!
  • Voeg nu de helft van de geraspte wortel toe aan de beslagkom en roer dit door het beslag. Als de eerste batch wortels goed verdeeld is, doe je pas de rest van de wortel erbij. Nog een keer alles goed omscheppen!
  • Bekleed de springvorm met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd een beetje nat onder de kraan, zo vouwt het makkelijker uit in de springvorm. Schenk het beslag in de springvorm en zorg dat het goed gelijkmatig verdeeld is over de vorm. Zet de springvorm 1 a 2 keer hard neer op je aanrecht, zo weet je zeker dat het beslag in alle hoekjes is gelopen.
  • Schuif de worteltaart nu voor 30 minuten de oven in. Controleer daarna of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon en droog uit dan is de worteltaart klaar. Laat de taart nog 5 minuten in de oven staan met de deur van de oven op een kier. Laat daarna afkoelen op een rooster.
  • Voor de zoete frosting van ricotta meng je de ricotta, Griekse yoghurt, kokosolie, honing en vanillepoeder in een kom. Klop met een garde tot alle klontjes uit de frosting zijn. Let op: pas als de worteltaart hélemaal is afgekoeld kun je de frosting over de taart uitsmeren. Gebruik hier de bolle kant van een lepel voor. Zet na het besmeren de taart nog minstens een half uur in de koelkast, zodat de frosting wat harder kan worden.
  • Geniet nooit met mate!
Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 8g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl