Bereid de stoofpeertjes volgens het recept dat ik eerder al op mijn blog plaatste. Laat de peertjes goed afkoelen. Je kunt dit trouwens prima een dag van tevoren al klaar maken, laat de stoofperen dan in de pan in het kookvocht staan. Doe de slagroom in een mengkom, of in de kom van de keukenmachine en voeg hier de honing en poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed, maar niet te lang, het mengsel moet luchtig blijven.
Schenk 100 ml kookvocht van de stoofperen in een diep bord en voeg hier de frambozenlikeur aan toe. Wil je geen alcohol gebruiken, dan laat je de likeur achterwege.
Zet de glazen schaal klaar naast het diepe bord. Gebruik voor de onderste laag van de tiramisu met stoofperen de helft van de choco chip cookies. Snij alvast 3 stoofpeertjes in kleine stukjes. De laatste peer gebruik je straks om de tiramisu te decoreren.
Dip 1 voor 1 de choco chip cookies in het mengsel van kookvocht + likeur en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Schep de helft van de stukjes stoofpeer over de koekjes en druk iets aan.
Smeer nu een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over de koekjes. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag! Smeer goed uit met een spatel of lepel.
Herhaal nu het dippen van de choco chip cookies in het kookvocht en maak een tweede laag koekjes in de schaal. Schep weer wat van de stoofpeertjes tussen de koekjes en smeer de rest van de mascarpone met slagroom uit over deze laag.
Hak de chocola in grove stukken en maak hier de tiramisu mee af. Snijd de laatste stoofpeer in plakjes en leg deze on top. Heb je nog wat koekkruimels over, dan kun je hier ook nog mee decoreren. Zet nu de tiramisu met stoofperen minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. En dan smullen maar….!