Ga terug
+ servings
Cloud bread, luchtige koolhydraatarme broodjes gemaakt met eieren en huttenkase en kruiden naar smaak. Fluffy wolkenbroodjes om te beleggen.

Cloud bread

Makkelijk recept voor luchtige koolhydraatarme broodjes, cloud bread met rozemarijn en tijm.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Lunch
Nederlands
Brood, Koolhydraatarme recepten, Lunch recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • peper
  • ½ tl bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Splits de eieren, vang de eigelen op in een schone kom en zorg ervoor dat de eiwitten opgevangen worden in de vetvrije kom.
  • Voeg de hüttenkäse toe aan het eigeel en doe hier de kruiden en het bakpoeder bij, meng goed.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf met een mixer of in de keukenmachine. Als de eiwitten in pieken rechtop blijven staan, dan zit je goed.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het ei-hüttenkäse mengsel heen, zorg ervoor dat de luchtigheid erin blijft.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag op de beklede bakplaat te scheppen. Maak ongeveer 6 bolletjes beslag, schuif de bakplaat de oven in en bak het cloud bread in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Calorieën: 147kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 14g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 0.4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl