Roerbak spinazie met knoflook
Makkelijk recept voor feestelijk bijgerecht van geroerbakte spinazie met ui, knoflook, feta, Parmezaanse kaas en krokante walnoten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groenten, Kerst recepten
Servings: 4
Scherm aanhouden tijdens het koken
- 600 gram verse bladspinazie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 50 gram feta
- 50 gram Parmezaanse kaas (flakes)
- 50 gram walnoten (ongebrand & ongezouten)
- 1 tl nootmuskaat
- snuf peper
- snuf zout
- klontje boter (om in te bakken)
Schil en snipper de ui en maak de teentjes knoflook schoon.
Verwarm wat boter in de wok en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit bij de ui en voeg dan de spinazie in batches toe.
Steeds als de eerste hand spinazie wat begint te slinken, voeg je de volgende hand spinazie toe. Blijf regelmatig omscheppen.
Verkruimel de feta en voeg deze samen met een beetje nootmuskaat en peper en zout aan de spinazie toe.
Wil je de roerbak spinazie nog iets romiger maken, dan kun je een klein scheutje slagroom toevoegen.
Hak de walnoten fijn.
Schep de roerbak spinazie uit de pan in een schaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en fijngehakte walnoten.
Calorieën: 227kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 12g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 5g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer