Ga terug
+ servings
Romige satésaus van pindakaas met kokosmelk, ketjap, knoflook en sambal – zelfgemaakt en ideaal als pindasaus bij de BBQ, nasi of als dip bij brood en groenten.

Satésaus van pindakaas

Deze satésaus van pindakaas is romig, pittig en vol smaak – perfect voor bij de BBQ, nasi of om lekker mee te dippen. Makkelijk zelf te maken in een paar minuten met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht, Saus
Nederlands
pindasaus, satésaus, satésaus van pindakaas, zelf satésaus maken
Servings: 4

Ingrediënten

  • 4 el pindakaas (100%, zonder toevoegingen)
  • 100 ml kokosmelk
  • 125 ml water
  • 1 el sesamolie
  • 3 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen (optioneel)

Bereiden

  • Doe de pindakaas samen met de kokosmelk en het water in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer goed door tot alles is opgelost.
  • Voeg de ketjap, sesamolie, sambal, komijn toe en pers een teentje knoflook erbij uit.
  • Laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
  • Proef en breng op smaak met een beetje limoensap of extra sambal.
  • Serveer warm bij de BBQ, nasi of met stokbrood en komkommer.
Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 6g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl