Satésaus van pindakaas
Deze satésaus van pindakaas is romig, pittig en vol smaak – perfect voor bij de BBQ, nasi of om lekker mee te dippen. Makkelijk zelf te maken in een paar minuten met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
pindasaus, satésaus, satésaus van pindakaas, zelf satésaus maken
Servings: 4
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
4 el pindakaas (100%, zonder toevoegingen) 100 ml kokosmelk 125 ml water 1 el sesamolie 3 el ketjap 2 tl sambal 1 tl komijn 1 teentje knoflook 1 limoen (optioneel)
Doe de pindakaas samen met de kokosmelk en het water in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer goed door tot alles is opgelost.
Voeg de ketjap, sesamolie, sambal, komijn toe en pers een teentje knoflook erbij uit.
Laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
Proef en breng op smaak met een beetje limoensap of extra sambal.
Serveer warm bij de BBQ, nasi of met stokbrood en komkommer.
Calorieën: 165 kcal | Koolhydraten: 8 g | Eiwit: 6 g | Vet: 13 g | Verzadigd vet: 3 g | Vezels: 2 g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer