Ga terug
+ servings
Spaghetti met gehakt en paprika in tomatensaus, Italiaanse pasta met kipgehakt, makkelijke spaghetti met mascarpone, Parmezaanse kaas en basilicum.

Spaghetti met gehakt en paprika

Makkelijk recept voor spaghetti met gehakt en paprika in romige tomatensaus — een Italiaanse klassieker die bij jong en oud in de smaak valt.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
makkelijke spaghetti, spaghetti met gehakt, spaghetti met gehakt en tomatensaus, spaghetti met gehakt recept
Servings: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 rode puntpaprika's
  • 300 gram kipgehakt
  • 500 ml passata (tomatensaus)
  • 100 gram mascarpone
  • scheut rode wijn (optioneel)
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna reepjes of blokjes.
  • Breng het water voor de spaghetti aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het water en kook 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het kipgehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg hier het gerookt paprikapoeder, oregano, tijm en een snuf peper aan toe.
  • Voeg de paprika's toe aan de pan en giet een scheutje rode wijn erbij. Laat even uitsissen en schenk dan de passata in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de gehakt met tomatensaus en paprika zo'n 15 minuten zacht stoven.
  • Roer de mascarpone door de tomatensaus en laat smelten. Snij de basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Breng eventueel nog verder op smaak met wat zout.
  • Giet de spaghetti af en schep deze bij de gehakt en tomatensaus. Schep door elkaar.
  • Serveer deze spaghetti met gehakt, paprika en tomatensaus met verse basilicum en wat Parmezaanse kaas.
Dit spaghetti met gehakt recept kun je makkelijk vooraf bereiden; de saus wordt zelfs nóg lekkerder als de smaken een nachtje intrekken. Ook lekker met volkoren spaghetti of glutenvrije pasta.
Calorieën: 606kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwit: 29g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl