Ga terug
+ servings
Sperzieboontjes met spek uit de oven; pakketjes van voorgekookte groene bonen omwikkeld met ontbijtspek, goudbruin en krokant gebakken, feestelijk bijgerecht voor Kerst.

Sperzieboontjes met spek uit de oven

Sperzieboontjes met spek uit de oven: voorgekookte boontjes gewikkeld in spek en goudbruin gebakken. Een feestelijk én makkelijk groente bijgerecht voor Kerst.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Boontjes met spek, Groente bijgerecht Kerst, Kerst recepten, Sperzieboontjes met spek, Sperzieboontjes met spek uit de oven
Servings: 4

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 8 plakken ontbijtspek
  • olie (om in te vetten)
  • snuf nootmuskaat
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de steelaanzet van de boontjes af, de kontjes kun je laten zitten. Doe de boontjes in een pan met water, breng aan de kook en kook de boontjes in zo'n 6-8 minuten beetgaar. Laat de boontjes uitlekken. (Deze stap kun je ook al voorbereiden).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
  • Maak bundeltjes van ongeveer 8 sperzieboontjes van gelijke dikte en grootte en wikkel hier een plak ontbijtspek omheen. Leg de bundeltjes sperzieboontjes met spek in de ingevette ovenschaal.
  • Schuif de boontjes met spek zo'n 15 minuten de warme oven in. De boontjes zijn klaar als de spek wikkeltjes mooi goudbruin en krokant zijn.
Je kunt de sperzieboontjes alvast schoonmaken en kort voorkoken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en wikkel ze vlak voor het diner in spek. De rolletjes gaan daarna nog een kwartiertje de oven in, ideaal als je meerdere gerechten tegelijk wilt voorbereiden. Ook lekker met ontbijtspek, katenspek of een vegetarische spekvervanger.
Calorieën: 39kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl