Deze tiramisu in een glaasje is een makkelijk en feestelijk nagerecht met romige mascarpone, luchtige slagroom en in espresso gedoopte lange vingers. Een snel dessert in laagjes dat je perfect vooraf kunt maken en ideaal is voor Kerst of een etentje.
Begin met het maken van de espresso. Zet 200 ml sterke espresso en meng met een scheutje Amaretto. Dit is optioneel, laat gerust weg als je geen alcohol wilt toevoegen. Laat de espresso afkoelen.
Schenk de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Gebruik een mixer met garde om de slagroom op te slaan. Sla nog niet helemaal stijf!
Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en gebruik de mixer om de mascarpone en slagroom samen luchtig op te kloppen.
Voor dit recept voor tiramisu in een glaasje heb je 4 mooie glazen nodig. We gaan het laagjes toetje in een glas laag voor laag opbouwen.
Ga uit van 3 tot 4 lange vingers per glas. Rol de lange vingers voorzichtig door de espresso. Breek in stukjes en bedek de bodem van de glazen met een laagje lange vingers.
Schep nu voorzichtig (of gebruik een spuitzak) wat van het mascarpone-slagroom mengsel op de lange vingers. Bestrooi met een klein beetje cacao poeder (klein beetje, anders wordt het te bitter!) en ga door met de volgende laag.
In totaal maak je 3 lagen met lange vingers en eindig je met een laagje mascarpone met slagroom. Maak de tiramisu in een glaasje af met nog wat chocolade koffieboontjes of geschaafde pure chocola.