Ga terug
+ servings
Geroosterde tomaatjes uit de oven; cherrytomaatjes met olijfolie, knoflook, balsamico en tijm, zacht en vol smaak gebakken als feestelijk groente bijgerecht voor Kerst.

Tomaatjes uit de oven

Geroosterde tomaatjes uit de oven zijn een heerlijk en veelzijdig bijgerecht. Zoete cherrytomaatjes met knoflook, olijfolie, balsamico en Italiaanse kruiden, zacht geroosterd tot ze vol smaak zijn. Lekker bij kip, zalm, pasta, salades of op een Italiaanse borrelplank.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Geroosterde tomaatjes, Tomaatjes oven basilicum, Tomaatjes uit de oven
Servings: 4

Ingrediënten

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • verse basilicum

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Leg de cherrytomaatjes in de ovenschaal. Je kunt de steel eraan laten zitten, dat staat zo gezellig!
  • Meng olijfolie, balsamico, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper en schenk dit over de tomaatjes.
  • Zet de schaal 20 - 25 minuten in de oven, tot de tomaatjes zacht zijn en licht beginnen te karameliseren.
  • Serveer direct met wat verse basilicum en nog een drizzle balsamico crème, of bewaar ze afgedekt en warm vlak voor het diner opnieuw op.
Calorieën: 29kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl