Verwarm de oven voor op 170°C . Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de pure chocolade in een kom au bain-marie (kijk even hoe dit voor jou past). Laat iets afkoelen.
Klop de zachte boter met de poedersuiker en het merg uit de vanillepeul 5–7 minuten luchtig. Voeg een snufje zout toe.
Splits de eieren. Voeg de eidooiers één voor één toe aan het botermengsel en mix tot een glad mengsel.
Meng in een andere kom het amandelmeel, het bakpoeder en de cacao door elkaar.
Klop in een schone kom de eiwitten tot zachte pieken. Ze moeten glanzend zijn maar niet helemaal stijf.
Spatel een derde van de eiwitten door het botermengsel. Voeg daarna een derde van het amandelmeelmengsel toe en spatel rustig door.
Herhaal deze stap tot alles gelijkmatig gemengd is. Spatel tenslotte de gesmolten chocolade door het beslag.
Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de taart ca. 40–45 minuten, tot de bovenkant licht is gebarsten maar de binnenkant nog zacht is.
Laat de taart volledig afkoelen in de vorm. Keer om op een rooster en bestrooi royaal met poedersuiker.