Yoghurt wafels met verse aardbeien
Makkelijk ontbijt recept voor luchtige yoghurt wafels met verse aardbeien.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Servings: 2
- 75 gram bloem
- 125 ml Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snuf vanillepoeder
- aardbeien
- poedersuiker
- olie (om in te vetten, of bakspray)
Heb je nou geen wafelijzer, dan kun je met dit beslag ook luchtige yoghurt pannenkoekjes bakken in de koekenpan…
Doe de bloem in de mengkom en schep hier de Griekse yoghurt bij. Tik de eieren boven de kom.
Voeg nu de honing, bakpoeder een een snuf vanillepoeder toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
Verwarm het wafelijzer voor. Smeer het rooster in met een klein beetje olie of spray in met bakspray.
Gebruik een kleine soeplepel om het beslag voor de yoghurt wafels in het wafelijzer te scheppen. Bak de wafels in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin.
Serveer de yoghurt wafels met verse aardbeien en naar wens nog wat poedersuiker. Een goede kop koffie erbij en de dag kan niet meer stuk!
Calorieën: 238kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 16g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer