Ga terug
+ servings
Zalm van de BBQ in aluminiumfolie met een marinade van honing, mosterd, knoflook en citroen, perfect gegaard met verse dille en peterselie – een smaakvol zalm BBQ recept met tips voor marinade en bereiding.

Zalm BBQ in folie met honing-mosterd marinade

Makkelijk recept voor zalm van de BBQ. Gegaard in aluminiumfolie met een frisse marinade van citroen, honing, mosterd en kruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
zalm bbq, zalm bbq recept, zalm in folie, zalm marinade bbq
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 zalm filets (125 gram)
  • 50 gram boter
  • 50 ml honing
  • 2 tl mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • 2 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Laat de zalm filets op kamertemperatuur komen. Scheur 4 vellen aluminium folie af, groot genoeg op de zalm filets straks helemaal in te pakken.
  • Laat de boter smelten. Hak de verse kruiden fijn. Maak de knoflook schoon en snij heel fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  • Wanneer de boter gesmolten is, roer je de honing en mosterd er doorheen en voeg je de verse kruiden, knoflook, het rasp en sap van de citroen en een snuf peper en zout toe.
  • Roer alle ingrediënten voor de marinade voor de zalm goed door elkaar.
  • Gebruik een kwastje om de bovenkant van de zalm filets te bestrijken met de marinade. Schep met een lepeltje de verse kruiden en knoflook mee.
  • Vouw dan de aluminium pakketjes met zalm goed dicht en leg ze zo'n 12 - 15 minuten op het rooster van de BBQ.
Calorieën: 331kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 25g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl