Makkelijk recept voor zalm tartaar met avocado, edamame, mango en cottage cheese. Een fris, feestelijk voorgerecht met Aziatische twist, perfect voor Kerst of een etentje thuis.
Snijd de zalm in kleine blokjes van ½ x ½ centimeter en meng met de sesamolie. Zet koel weg.
Doe de edameme boontjes en doperwten direct uit de vriezer in een steelpan, voeg water toe en kook zo'n 3 minuten. Je wilt nog een beetje bite behouden. Laat afkoelen.
Doe de edamame boontjes, de doperwten, avocado, mango, cottage cheese, kwark, chilisaus en ketjap manis in de mengbeker van de foodprocessor. Pulseer een paar keer kort zodat de ingrediënten grof gepureerd zijn en er een romige massa ontstaat.
Gebruik een serveer ring om de borden op te maken. Schep wat van het avocado - edamame mengsel in de kookring en druk licht aan.
Schep de zalmtartaar bovenop de basis en verwijder voorzichtig de kookring.