Ga terug
+ servings
Torentje van zalmtartaar met avocado, edamame boontjes en mango, opgemaakt met een kookring als feestelijk voorgerecht.

Zalm tartaar met avocado en edamame

Makkelijk recept voor zalm tartaar met avocado, edamame, mango en cottage cheese. Een fris, feestelijk voorgerecht met Aziatische twist, perfect voor Kerst of een etentje thuis.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voorgerecht
Oosters
Feestelijk voorgerecht vis, Zalm tartaar, Zalm voorgerecht, Zalmtartaar met avocado
Servings: 4

Ingrediënten

  • 250 gram verse zalmfilet (zonder huid)
  • 75 gram edamame boontjes (diepvries)
  • 75 gram doperwten (diepvries)
  • 1 avocado
  • 2 salade ui
  • 100 gram mango
  • 2 el cottage cheese
  • 1 el kwark
  • 2 tl chilisaus
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 el sesamolie
  • peper naar smaak
  • 2 tl furikake

Bereiden

  • Snijd de zalm in kleine blokjes van ½ x ½ centimeter en meng met de sesamolie. Zet koel weg.
  • Doe de edameme boontjes en doperwten direct uit de vriezer in een steelpan, voeg water toe en kook zo'n 3 minuten. Je wilt nog een beetje bite behouden. Laat afkoelen.
  • Doe de edamame boontjes, de doperwten, avocado, mango, cottage cheese, kwark, chilisaus en ketjap manis in de mengbeker van de foodprocessor. Pulseer een paar keer kort zodat de ingrediënten grof gepureerd zijn en er een romige massa ontstaat.
  • Gebruik een serveer ring om de borden op te maken. Schep wat van het avocado - edamame mengsel in de kookring en druk licht aan.
  • Schep de zalmtartaar bovenop de basis en verwijder voorzichtig de kookring.
  • Bestrooi met furikake en serveer direct.
  • Tip: Wil je het avocado - edamame mengsel van van tevoren klaar maken? Voeg dan een druppel citroensap toe om verkleuring van de avocado te voorkomen.
  • Tip: Serveer met een partje limoen of een lepeltje extra chilisaus voor een frisse kick.
Calorieën: 231kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 17g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl