Schil en snipper de ui. Snij de knoflook, gember en rode peper heel fijn.
Doe de olijfolie samen met de sesamolie, ketjap, sojasaus, sambal en honing in een schaal en pers hier het sap van de citroen bij uit.
Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe.
Meng de marinade voor de saté met het vlees en laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Een hele nacht kan ook, liefst niet langer dan 24 uur want dan zorgen de zuren in de marinade dat het vlees te zacht wordt.
Wat ik zelf altijd heel handig vind, is om het vlees in de koelkast te bewaren in een ziplock zakje. Zo kunnen de smaken goed intrekken!
Gebruik je houten bbq spiezen, zorg dan dat deze even weken in koud water. Dat voorkomt dat de stokjes verbranden op de bbq.
Rijg per spies zo'n 4 tot 5 stukjes kip aan de spies. Zorg ervoor dat de bbq warm is en leg de kipsaté op het rooster van de bbq.
Lak de kipsaté na 5 minuten af met de overgebleven marinade en draai de spiezen dan om. Laat nog weer 5 minuten garen en herhaal dan deze stap.
Vlak voor het einde lak je de kipsaté nog een keer af, draai je de spiezen nog een keer om en als het vlees licht sticky en krokant is, is je zelfgemaakte kipsaté klaar.