Borstel de zoete aardappels schoon. Je hoeft ze niet te schillen, maar dat mag wel. Snij met een scherp mes 'wedges' van de zoete aardappel, schuine partjes.
Doe de zoete aardappel in een mengkom en voeg hier de olie en een beetje grof zeezout aan toe.
De zoete aardappel wedges rooster je direct op het rooster van de BBQ. Zorg dus dat deze al aan staat. Leg de zoete aardappel partjes op het warme rooster en rooster ze zo'n 5 minuten per kant. Draai dan om en herhaal dit tot de zoete aardappel gaar is. Totale tijd op het rooster is zo'n 20 - 25 minuten.
Maak in de tussentijd de frisse yoghurt dip klaar. Snij de salade ui en dille fijn. Schenk de yoghurt in een schaaltje, voeg de ui en dille toe, pers een teen knoflook erbij uit en voeg het sap van ½ citroen en een drupje olie toe. Breng op smaak met wat peper en zout.