Ga terug
+ servings
Geroosterde zoete aardappel wedges van de BBQ, geserveerd met een frisse yoghurt-dip van dille, citroen en knoflook

Zoete aardappel van de BBQ

Makkelijk recept voor geroosterde zoete aardappel wedges van de BBQ met frisse yoghurt dip met knoflook en kruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
BBQ recepten, Zoete aardappel, Zoete aardappel recepten
Servings: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (medium)
  • 2 el olie
  • grof zeezout

Voor de frisse yoghurt - dip:

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 salade ui
  • 3 takjes verse dille
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 el olie
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Borstel de zoete aardappels schoon. Je hoeft ze niet te schillen, maar dat mag wel. Snij met een scherp mes 'wedges' van de zoete aardappel, schuine partjes.
  • Doe de zoete aardappel in een mengkom en voeg hier de olie en een beetje grof zeezout aan toe.
  • De zoete aardappel wedges rooster je direct op het rooster van de BBQ. Zorg dus dat deze al aan staat. Leg de zoete aardappel partjes op het warme rooster en rooster ze zo'n 5 minuten per kant. Draai dan om en herhaal dit tot de zoete aardappel gaar is. Totale tijd op het rooster is zo'n 20 - 25 minuten.
  • Maak in de tussentijd de frisse yoghurt dip klaar. Snij de salade ui en dille fijn. Schenk de yoghurt in een schaaltje, voeg de ui en dille toe, pers een teen knoflook erbij uit en voeg het sap van ½ citroen en een drupje olie toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Calorieën: 226kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 6g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.2g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl