Ga terug
+ servings
pappardelle met salie en citroen

Pappardelle met salie en Parmezaanse kaas

Pasta recept met salie, boter en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram verse pappardelle
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 gram roomboter
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels (plantaardige) room

Bereiden

  • Snij de blaadjes salie fijn. Rasp de citroen en pers daarna het sap van de citroen uit.
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. 
  • Zet de koekenpan op laag vuur en laat hier de boter in smelten. Voeg de gesneden blaadjes salie toe en bak ze mee. Voeg de rasp van de citroen en de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen. Draai het vuur uit.
  • Voeg de pappardelle toe aan de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Dit gaat snel, kook ongeveer 3 minuten en proef dan even!
  • Giet de pappardelle af en doe deze in een schaal. Schenk direct de boter salie saus erbij, voeg het citroensap toe en ongeveer 50 gram van de Parmezaanse kaas. Schep de pappardelle met salie boter goed door. 
  • Serveer de pappardelle met salie met wat extra Parmezaan on top! Buon appetito!
Calorieën: 421kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 17g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl