Schil en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij fijn. Schrap de wortels en snij hier fijne plakjes van. Pel de knoflook.
Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in reepjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hier de kippendij filets in aan. Bak beiden kanten zo'n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de kip dan uit de pan.
Voeg eventueel nog wat extra olie toe en fruit de ui aan. Voeg ook de bleekselderij en wortel toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe de reepjes paprika erbij en bak zo'n 4 minuten mee.
Leg de kippendij filets weer in de pan, blus de pan nu met de rode wijn. Schenk daarna de tomatenblokjes erbij en leg de takjes tijm en rozemarijn in de pan.
Laat de kip Cacciatore zo'n 30-35 minuten zachtjes stoven zodat het vlees gaar is en de smaken goed kunnen mengen.
Snij de peterselie fijn. Snij de tomaatjes in kwarten.
Haal de Italiaanse stoofschotel van het vuur, verwijder de tijm en rozemarijn. Voeg de peterselie en kleine smaaktomaatjes toe en eventueel een snuf zout en peper. Buon appetito!