Het recept voor courgette pesto met walnoten deelde ik al eerder met je. De keukenmachine maakt dit letterlijk in 5 minuten voor je klaar. Kant en klare pesto gebruiken kan uiteraard ook!
Snij de kipfilet in blokjes. Pers de citroen uit boven een grote schaal en voeg 3 el olijfolie toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze ook in de schaal. Leg de blokjes kipfilet in de marinade en laat zo’n 15-30 minuten staan.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tagliatellle – ik gebruikte verse pasta – volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Verwarm de grillpan op het vuur en voeg verder geen olie toe. Bak de kipfilet in 5-7 minuten gaar en goudbruin.
Giet de pasta af en roer hier 3 el courgette pesto doorheen. Schep de gegrilde kip bij de pasta pesto en voeg de rucola toe. Roer goed door en maak deze pasta pesto af met – flink wat! – Parmezaanse kaas.