Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de bakvorm mee.
Gebruik de blender of een koffiemolentje om de havermout tot meel te mengen. Doe het havermeel samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout aan toe, meng goed door.
Doe de rijpe banaan in de blender (of een keukenmachine kan ook) en schep hier de yoghurt bij. Tik de eieren boven de kan/kom en blend nu tot een luchtige gladde mix.
Schenk de yoghurt, eieren en banaan bij het meel. Roer goed door.
Schep 3 el muesli en de rozijnen door het beslag voor de havermout yoghurt cake en meng alle ingrediënten door elkaar.
Schenk het beslag nu in de bakvorm en strooi nog een laatste beetje muesli over de cake. Schuif de havermout yoghurt cake voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker als warm ontbijt, maar je kunt de cake ook laten afkoelen en dan in stukken snijden. Bewaar in de vriezer en je hebt de komende dagen een heerlijk tussendoortje!