Zelf speculaaskruiden maken + recepten

5

Dit recept ga je heel vaak nodig hebben de komende tijd…. Of nee, je gaat dit recept nú nodig hebben, en er de komende weken heel veel plezier van hebben. Want speculaaskruiden hoor je gewoon in de kast te hebben staan. Zeker in deze tijd van het jaar! Zelf speculaaskruiden maken is heel makkelijk, en als je weet hoe het moet, dan is dat echt een uitkomst. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, en anders kun je mooi de kruidenvoorraad aanvullen. Met een pot speculaaskruiden in de kast kun je zoveel lekkers maken. Ik deel alvast mijn favoriete recepten met je!

zelf speculaaskruiden maken

Toen ik al in oktober bezig was met de Sinterklaas recepten voor op de blog, waren er nog geen speculaaskruiden in de winkel te vinden…. Ja wat doe je dan? Ik? Ik ga zoeken, online… wat is de samenstelling van speculaaskruiden en kan ik dat ook zelf maken? Natuurlijk! Bijna alles valt zelf te maken, en zelf speculaaskruiden maken is echt een eitje. Maak meteen een flinke pot klaar, dan ben je voor de komende weken voorzien.

zelf speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden gaan bij mij in deze tijd van het jaar ongeveer overal doorheen. Nou ja, meestal door zoete gerechten, dat is waar. Maar ik heb ook nog wat hartige recepten voor je in petto. Het is gewoon noodzaak dus dat je deze speculaaskruiden maakt, want anders hoef ik de komende recepten ook niet met je te delen, haha! Wat ik er allemaal voor lekkers mee klaar maak lees je hieronder. Ik zal je eerst mijn recept voor speculaaskruiden geven.

zelf speculaaskruiden maken

Zelf speculaaskruiden maken

Voor 1 potje:

  • 8 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl foelie

Nodig: vijzel, schaaltje, schone glazen pot

Bereiden: Gebruik de vijzel om de kruidnagels en het anijszaad tot poedervorm te malen. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng goed door. Doe het speculaaskruidenmengsel in een schone glazen pot.

Recepten met speculaaskruiden

En dan wil je natuurlijk weten wat voor lekkers je kunt klaar maken met speculaaskruiden? Ik heb mijn favoriete recepten voor je verzameld! Ik zal de komende tijd dit overzicht nog aanvullen, want er komt nog meer lekkers op de blog! Klik op de titel of de foto van het gerecht en je komt bij het recept uit!

speculaastaart met chocolade

Speculaastaart met chocolade

speculaas koeken

Dubbele speculaas koeken

chocolade kruidnootjes van havermout

Chocolade kruidnootjes van havermout

speculaas pannenkoeken

Speculaas pannenkoeken

stoofperen speculaas crumble

Stoofperen speculaas crumble van havermout

gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Speculaas muffins

Speculaas muffins

Ga jij ook aan de slag en zelf speculaaskruiden maken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Vandaag bovenstaand mengsel gemaakt en het recept bijna gevolgd, alleen de hoeveelheid foelie iets verminderd. Doordat het recept foelie én nootmuskaat bevat overheerst de lucht hiervan nu toch behoorlijk.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.