Kwarkbolletjes met speculaaskruiden

10

Dit blijven toch wel mijn favoriete zoete broodjes…. Nadat ik de kwarkbolletjes met rozijnen keer op keer had gemaakt, vond ik het tijd voor een nieuwe versie van dit succesrecept. Een Sinterklaas variant deze keer, kwarkbolletjes met speculaaskruiden. Het was ook deze keer weer mijn bakker die me op het idee bracht voor deze heerlijke fluffy bolletjes. Toen ik daar laatst brood ging halen, lagen de speculaas kwarkbolletjes mij heel verleidelijk aan te kijken…. En ja, dan móet ik aan de slag, dat begrijp je…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Ik had net de meiden naar school gebracht en ging direct door naar de bakker om brood te halen. Zo in de ochtend de geur van versgebakken brood ruiken, vind ik zo heerlijk… In de vitrine lagen de speculaas kwarkbolletjes mij toe te lachen en ik nam er eentje mee. Voor later, bij de koffie, dacht ik zo. Altijd een goed idee. Eenmaal thuis kon ik eigenlijk helemaal niet wachten en at ik het bolletje zo uit het zakje al op. Ik heb daarna nog maar een koffietje klaar gemaakt…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Direct de volgende dag ben ik aan de slag gegaan. Soms moet je niet te lang wachten, en als ik inspiratie heb dan wil ik er ook meestal direct mee aan de slag. Deze kwarkbolletjes met speculaaskruiden worden heerlijk luchtig en zou je bijna direct van de bakplaat al in je mond stoppen. Ik zou ze wel heeel even laten afkoelen, maar ik hou je verder niet tegen. Ik weet wat mijn nieuwe favoriet is, in deze tijd van het jaar…

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Voor ongeveer 5 bolletjes:

  • 75 gr (glutenvrije) havermout
  • 50 gr (glutenvrije) bloem
  • 125 ml volle kwark
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el amandelschaafsel

Nodig; blender of koffiemolentje, zeef, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout in een koffiemolentje of in de blender tot havermeel. Zeef het meel boven de mengkom. Doe hetzelfde met de bloem en voeg daarna de bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout toe.

Schep de volle kwark door het meel en tik een eitje boven de kom. Voeg ook de honing en olijfolie toe en roer tot een beslag.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag en leg de kwarkbolletjes met speculaaskruiden op de bakplaat. Strooi wat amandelschaafsel over de bolletjes.

Schuif ze voor 15 – 20 minuten de oven in en geniet ervan! Meer Sinterklaas recepten vind je hier (klik!).

kwarkbolletjes met speculaaskruiden

Ga je aan de slag met dit recept voor kwarkbolletjes met speculaaskruiden? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Ik heb 60 gram amandelmeel gedaan en 1 eet lepel vloeibare zoetstof van Kruidvat de volgende keer ietsjes meer geen zout gedaan , zijn echt lekker

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.