Pasta uit de oven met pompoen en champignons

8

Best wel raar eigenlijk… Er staat bij ons bijna elke week wel pasta op het menu, maar eigenlijk blijven de pasta recepten een beetje achter hier op de blog. Dat komt omdat pasta voor mij een makkelijke maaltijd is. Een echte makkelijke maaltijd, waar ik eigenlijk niet eens over na denk. Pasta komt hier op tafel als ik het zelf ook even niet weet. En pasta is altijd goed, ook bij de meiden. Dus meestal draai ik dan aan het einde van de middag een pasta in elkaar, en dan is er geen tijd meer om foto’s te maken. Dat gaat vanaf nu anders…. Om te beginnen deel ik deze makkelijke pasta uit de oven met pompoen met je. Een heerlijk herfstgerecht!

pasta uit de oven met pompoen

Pastagerechten ontstaan hier altijd als vanzelf. Ik check mijn koelkast en mijn voorraadkast, en dan ga ik aan de slag. Pasta is sowieso standaard in huis, net als Parmezaanse kaas, een bol goede mozzarella en gedroogde Italiaanse kruiden. Mijn basilicumplantje hou ik goed bij, zodat ik altijd verse basilicumblaadjes kan toevoegen. En tomatenblokjes, ook altijd handig. Zo, ik heb je even in een notendop verteld wat ik dus als basisvoorraad heb! En dan is het voor mij een kwestie van verse groenten toevoegen. Zo simpel kan het zijn.

pasta uit de oven met pompoen

Ovenpasta is wel net even bewerkelijker dan een pastamaaltijd zonder oven. Maar de mozzarella smelt zo lekker op de ovenschotel, en dat is mij die 20 minuutjes extra wel waard hoor. Ik maak deze pasta uit de oven met pompoen graag in het weekend klaar. Dan maak ik de schaal helemaal gereed, zet ik aan het eind van de middag wat borrelhappen op tafel, en dan mag de oven daarna mijn maaltijd af maken. Heerlijk om dan zelf niet meer aan de slag te hoeven. Alleen de tafel moet nog gedekt worden, maar daar roep ik Simon dan wel voor!

pasta uit de oven met pompoen

Pasta uit de oven met pompoen

Voor 4 personen:

  • 150 gr (volkoren) pasta
  • 1/2 pompoen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olie

Nodig; koekenpan, pan om te koken, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat olie.

Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.

Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Plet de knoflookteentjes en verwijder de schil. Snij de champignons in plakken. Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees daarna in blokjes.

Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en pompoen toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zo’n 10 minuten, tot de pompoen zachter begint te worden. Voeg dan de champignons en de tomatenblokjes toe en strooi ook de oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout uit boven de pan.

Giet de pasta af, roer hier 1 el olie doorheen en voeg daarna toe aan de pan met pompoen en champignons. Schep alles even goed door elkaar en schep daarna in de ovenschaal.

Snij de mozzarella in stukken en verdeel over de ovenschaal. Rasp de Parmezaan boven de schaal en schuif de schaal voor 20 minuten de oven in. Maak de pasta uit de oven met pompoen af met wat verse basilicum en geniet!

pasta uit de oven met pompoen

Ga je aan de slag met dit recept voor pasta uit de oven met pompoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  1. Kun je dit ook met vlees maken? Is de pompoen hier de vervanger van of kun je bijvoorbeeld gewoon wat gehakt aanbraden en aan de ovenschotel toevoegen?

    • Mind Your Feed op

      Overbodige vragen bestaan niet! Beter even checken toch?! Ik laat de schil eigenlijk altijd zitten, je kunt het gewoon eten namelijk en het ‘slachten’ van de pompoen vind ik altijd maar erg lastig!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.