Speculaastaart met chocolade

9

Nou, kom maar op… ik ben er klaar voor hoor! Voor alle feestelijkheden die er in de komende periode op de agenda staan. En hoewel het nog een klein beetje vroeg is om al los te gaan op alle Sinterklaas snoeperijen, trap ik vandaag toch alvast af. En dat doe ik niet voorzichtig, maar gewoon gelijk maar met een knaller. Een speculaastaart met chocolade. So, there, dat zei ik echt. Dit is me toch een heerlijk taartje, en ik durf te wedden dat jij ook al helemaal zin krijgt in de feestmaanden. 

speculaastaart met chocolade

Feestmaanden ja, want al halverwege deze maand komt de Sint in ons land! En vlak daarna wordt mijn oudste dochter alweer 6 jaar oud. Daarna gaan we moeiteloos over naar het heerlijk avondje en voor je het weet staat Kerst voor de deur. Ik heb er zin in! Maar ik moet nog wel heel hard aan de slag de komende tijd, want ik heb nog niet alles op orde. Maakt niet uit, met een kopje koffie en deze speculaastaart met chocolade kwam ik al tot de beste ideeën. Die ga ik de komende maand uitwerken, zodat ik jullie weer kan inspireren met heel wat feestelijke recepten.

speculaastaart met chocolade

Dit taartje bakte ik afgelopen week toen het grijs en grauw was. Ik wilde die dag een kookmarathon houden, om alvast een beetje vooruit te werken, maar het ging niet zo vlot. Ik was niet fit, had niet zo goed geslapen en zat met een verkoudheid die al een tijdje bleef hangen. Mijn remedie tegen dat soort niet zo productieve dagen is om taart te gaan bakken. Daar, terwijl ik zo sta te rommelen in de keuken, komt er een soort orde in de chaos en rust in mijn kont. Noem het keuken-meditatie, maar voor mij werkt dat perfect!

speculaastaart met chocolade

Speculaastaart met chocolade

Voor 1 klein taartje:

  • 75 gr havermout
  • 75 gr speltbloem
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 ml honing
  • 50 gr palmsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola (>70%)
  • amandelschaafsel voor decoratie
  • boter om in te vetten

Nodig; blender of koffiemolentje, mengkom, zeef, bakpapier, kleine springvorm (12 cm),

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met wat boter.

Doe de havermout in de blender of in een koffiemolentje en maal dit tot havermeel. Doe in de mengkom. Zeef de speltbloem boven de kom en voeg daarna de speculaaskruiden en het bakpoeder toe. Schep goed door.

Doe de suiker, honing, eieren en yoghurt ook in de mengkom en roer met een lepel tot een glad beslag.

Hak de chocola in grove snippers. Voeg 2/3e toe aan het beslag en schep dit even door. Stort daarna het beslag in de springvorm. Maak de taart af met het restje chocola en wat amandelschaafsel.

Schuif de speculaastaart met chocola voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer even met een satéprikker om te zien of de taart gaar is, elke oven is tenslotte anders. Enjoy!

speculaastaart met chocolade

Ga jij aan de slag met dit recept voor speculaastaart met chocolade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Ze staan in de oven.. 2 schattige minitaartjes.. mn nieuwe bakvormpjes meteen uitproberen mét een nieuw recept. Noodgedwongen (op-is-op) de suiker en honing gehalveerd,al lijkt het mij dan nog zoet genoeg .

  2. Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt cake met perzik?
    Kijk ik er over of zit er geen perzik in?
    groetjes, Karin

  3. Uhm moet die 12 cm springvorm niet 21 cm zijn? Ik kreeg m’n beslag iig niet in een 12 cm springvormpje..;-)

    groetjes Angela

    • Mind Your Feed op

      Je kunt zeker de hoeveelheden verdubbelen! Maar qua baktijd zou ik dat niet zomaar doen… Hou in eerste instantie de baktijd in het recept aan en kijk hoe de taart er dan voor staat! Controleer even met een satéprikker of de taart goed is!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.