X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

3x bruschetta recepten voor bij de borrel

1
By Mind Your Feed on 1 november 2016 Snacks

Zo tegen het weekend komt er bij ons steevast een hele plank met borrelhappen op tafel. Even feestelijk de vrije dagen inluiden. Zeker nu de dagen weer korter zijn, vind ik het zo gezellig om aan het einde van de middag de haard aan te zetten, een wijntje in te schenken en wat lekkere broodjes klaar te maken. Nog een paar dagen wachten…. Deze lekkere bruschetta recepten mogen wat mij betreft elk weekend wel op tafel….

bruschetta recepten

Afgelopen zomer in Italië maakte ik regelmatig kleine bruschetta taartjes klaar. Want dat zijn het natuurlijk wel, mini-taartjes maar dan hartig. Eigenlijk is bruschetta zo simpel als een stukje geroosterd brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met goede olijfolie. Wat peper en zout nog erbij en dan ben je in principe al klaar. Maar het leukste is natuurlijk om er dan nóg meer lekkers op te doen, zodat je echt een klein voorafje hebt.

bruschetta recepten

Met de feestdagen al in het vooruitzicht – ja, I know, ik loop al een beetje voor, dat krijg je met een foodblog – was ik aan het nadenken over hapjes voor op de borreltafel. Of kleine appetizers, waar je dus de eetlust alvast mee opwekt. En toen dacht ik ineens weer aan de bruschette die ik deze zomer at.

bruschetta recepten

Ik bedacht 3 bruschetta recepten die niet op de borreltafel mogen ontbreken. Maar bij een kommetje soep of naast een salade zou je deze broodjes natuurlijk ook kunnen eten. Deze bruschette zijn trouwens glutenvrij, want ik gebruikte de glutenvrije baguettes van Schär.

bruschetta recepten

3x bruschetta recepten

Voor ongeveer 12 bruschette

  • 1 baguette van Schär
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette in 5 minuten af. Laat daarna iets afkoelen, snij in dunne plakken en plaats deze nog 1 minuut onder de grill.

Maak de knoflook schoon en wrijf de bruschette hiermee in. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Nu is het tijd om te gaan beleggen!

De hoeveelheden hieronder zijn genoeg om zo’n 4 bruschette mee te beleggen.

bruschetta recepten

Avocado met tomaat en Parmezaanse kaas

  • ½ avocado
  • 1 (smaakvolle!) tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Schep de avocado uit de schil en prak deze tot een grove spread. Snij de tomaat in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Meng met de tomaat met de olijfolie en pers hier de knoflook bij uit. Scheur de blaadjes basilicum en voeg samen met wat peper en zout toe aan de tomaat.

Besmeer de bruschetta met de avocado en schep hier wat van het tomatenmengsel op. Rasp of strooi de Parmezaanse kaas over de bruschetta.

bruschetta recepten

Gegrilde courgette met mozzarella

  • 4 plakken courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper

Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om 4 plakken van een courgette te snijden. Dep ze droog met een stuk keukenpapier. Verwarm een grillpan en leg hier de plakken courgette in. Grill ze aan beide kanten zo’n 3 minuten. De rest van de courgette gooi je natuurlijk niet weg, maar verwerk je in lekkere courgettesoep!

Snij de bol mozzarella in plakken. Leg in een schaaltje en schenk hier de olijfolie over. Strooi er wat peper bij en schep om.

Beleg de bruschette met wat van de mozzarella en leg op elk broodje een plak gegrilde courgette.

bruschetta recepten

Rucola, geitenkaas en gegrilde paprika

  • 40 gr geitenkaas
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 handje rucola
  • peper
  • oregano

Snij de paprika in reepjes. Verwarm een grillpan en leg de paprika in de pan. Grill de paprika in zo’n 3 minuten. Doe daarna in een schaaltje, schenk hier de olie en azijn bij en strooi wat peper en oregano over de paprika. Laat even staan.

Beleg elke bruschetta met wat rucola. Snij de geitenkaas in brokkelige plakjes en leg dit op de rucola. Maak de bruschetta af met wat reepjes gegrilde paprika.

bruschetta recepten

Ga jij aan de slag met deze bruschetta recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer.

aperitief borrel borrel recepten borrelhap borrelhapje borrelhapje recepten borrelhapjes feest feestelijk gezonde borrelhapjes glutenvrij Kerst snacks tapas weekend weekendbites
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePumpkin spice granola
Next Article Speculaastaart met chocolade
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

1 reactie

  1. Demi | StudioKOOK on 1 november 2016 09:56

    Wat een heerlijke combinaties!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....