Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten en verwijder eventueel de zaadjes. Schil de gember.
Schil de zoete aardappelen en snij hier fijne blokjes van, ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.
Voeg dan de zoete aardappel toe. Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.
Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie en nootmuskaat toe.
Laat de zoete aardappel curry zo’n 30 minuten zachtjes stoven met de deksel half op de pan, zodat het vocht kan ontsnappen.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Wanneer de zoete aardappel gaar is, voeg je de kikkererwten toe aan de pan. Laat de kikkererwten warm worden. Doe dan als laatste de spinazie bij de zoete aardappel curry en laat iets slinken.
Deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie maak je af met verse koriander en serveer je met rijst of naanbrood!