Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en snij klein. Doe deze in de schaal en voeg hier de maizena aan toe. Hussel door elkaar.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Schep de bloemkoolroosjes uit de schaal - de maizena bewaar je! - en leg in de ovenschaal. Zet voor 10 minuten in de warme oven.
Voeg 100 ml water, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 tl cayennepeper, 4 el ketchup, 2 el sojasaus toe aan de overgebleven maizena. Roer met een garde tot een glad sausje.
Haal de bloemkool uit de oven en schenk de saus over de roosjes heen. Schep wat om en zorg dat de bloemkool bedekt is. Schuif nu de ovenschaal weer voor 5 minuten terug.
Hak de cashewnoten grof. Haal de schaal met bloemkool uit de oven, voeg de cashewnoten toe, schep alles nog een keer goed om en schuif nog weer voor 5 minuten terug.
Serveer de bloemkool uit de oven met zoetzure saus nog met wat verse koriander naar smaak en maak het gerecht af met gebakken uitjes.