Het fijne aan dit recept voor broodje pittige kip is dat je de kip al helemaal van tevoren kunt klaar maken. Hoe langer het vlees in de marinade kan liggen, des te lekkerder. Dus ergens tussen alle bedrijven door heb je hier op drukke dagen zeker even tijd voor!
Snij de kipfilet in blokjes. Je kunt ook kippendijfilet gebruiken, dat is net nog wat malser.
Doe de kipfilet in de grote schaal en schenk hier 2 el olijfolie en 3 el ketjap bij. Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de schaal.
Snij de peper heel fijn. Maak de knoflook schoon. Voeg de rode peper – en als je van pittig! houdt ook nog een beetje sambal – toe aan de schaal. Pers de knoflook en de gember uit bij de kip.
Strooi nu ook de komijn en nootmuskaat bij de kipfilet en schep alle ingrediënten voor de pittige kip door elkaar.
Laat de kip minstens 30 minuten in de pittige marinade staan, maar langer kan zeker ook!
Verwarm een koekenpan op het vuur. Extra olie toevoegen is niet nodig. Bak de pittige kip rondom aan en laat dan in 5 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.
Snij de broodjes open en schep hier wat van de pittige kip op. Serveer de broodjes pittige kip met rucola en nog een beetje satésaus erbij!