Maak de marinade voor de kipspiesjes door 4 el olijfolie te mengen met 3 el sojasaus, een uitgeperste teen knoflook en 1 tl honing. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg ze toe aan de marinade. Schep goed om en zet minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in kleine stukjes. Schil de ui en snipper deze. Maak de gember en de tweede teen knoflook schoon. Snij de paprika in lange repen.
Rijg de gemarineerde kipstukjes aan de satéprikkers. Zet de grillpan op het vuur, gebruik desnoods een klein drupje kokosolie en leg de spiesjes in de pan. Bak alle kanten goed en laat de kipspiesjes in ongeveer 8 minuten gaar worden. Draai de spiesjes regelmatig om.
Breng circa 1 liter water aan de kook. Ik gebruikte de waterkoker hiervoor! Doe de noedels in een grote schaal en schenk hier kokend water over heen, genoeg om alle noedels onder water te hebben. Laat ongeveer 5 minuten zo staan (check altijd even je verpakking) en giet de noedels daarna af.
Verwarm in de wokpan wat kokosolie en pers de knoflook en gember hierboven uit. Doe de ui in de pan en fruit deze aan. Voeg nu de paprika toe en schep goed om. Voeg als laatste de peultjes toe en bak deze nog 4 tot 6 minuten mee. Doe nu 2 el appel cider azijn en 1 el honing bij de groenten, schep goed om en laat de ingredienten prachtig glanzen door de honing.
Verdeel de noedels over 4 borden, schep de zoetzure peultjes erbij en bestrooi met sesamzaadjes. 2 kipspiesjes per persoon erbij en eet smakelijk!