Snij de halloumi in plakken van 1/2 cm. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe geen olie in de pan! Leg de plakken halloumi in de pan, zet het vuur laag en laat de kaas langzaam warm worden en grillen.
Snij de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Het handigste is om dit onder water te doen, kijk het filmpje hierboven voor uitleg. Bewaar de pitjes even in een schaaltje.
Maak je gebruik van voorgekookte bietjes, snij deze dan fijn. Gebruik je liever verse bietjes, hou dan rekening met minstens 40 minuten kooktijd.
Nu komt het fijne van het maken van salades; het is eigenlijk een kwestie van alles bij elkaar doen. Dus eerst de veldsla in een saladeschaal, daar de gesneden bietjes bij. Leg de halloumi bovenop de salade en strooi vervolgens de granaatappelpitjes over de salade. Druppel wat friszoete azijn over de salade en voeg naar smaak nog wat peper toe. Enjoy en laat die lange zomeravonden maar komen!