Ga terug
+ servings
Kerst tulband, glutenvrije tulband, kerst tulband recept, zelf tulbandcake maken

Glutenvrije Kerst tulband

Makkelijk recept om zelf een glutenvrije Kerst tulband cake te maken.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Taart en cake
Nederlands
Bak recepten, Kerst recepten
Porties: 8

Nodig

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij meel Kuchen & Kekse Mix C van Schär
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder (extract)
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 handjes cranberries
  • 2 handjes rozijnen
  • 50 gram pistachenoten (ongezouten)

Bereiden

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de boter samen met de suiker en het vanillepoeder in een kom en roer tot een romig geheel. Splits de eieren, vang de eiwitten op in een aparte kom en voeg de ei-gelen 1 voor 1 toe aan het boter-suiker mengsel. Meng goed door, tot een lobbige massa ontstaat.
  • Schil de sinaasappel met een scherp mes, snij alle vliesjes weg. Snij vervolgens de partjes in kleine stukjes. Hak de pistache noten grof. Voeg de cranberries, rozijnen, stukjes sinaasappel en gehakte pistache noten toe aan het boter-mengsel. Voeg hier de melk aan toe en roer goed door.
  • Zeef het glutenvrije meel boven een kom zodat een luchtig en poederig meel ontstaat. Voeg hier de bakpoeder aan toe en meng goed.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Gebruik hier de mixer voor, of laat je keukenmachine het werk doen. De eiwitten zijn stijf geklopt als er pieken blijven staan in de kom en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
  • Meng het gezeefde meel beetje bij beetje met het boter-mengsel. Als alles goed gemixt is, spatel je voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Vet de tulbandvorm in met wat extra boter en bestuif lichtjes met wat glutenvrij meel. Schenk nu het beslag in de vorm en zet de vorm 1 a 2 keer stevig neer op het aanrecht. Zo loopt het beslag in alle hoekjes en gaatjes van de tulbandvorm.
  • Schuif de tulband nu de oven in en bak in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Ik maakte de glutenvrije kerst tulband af met wat poedersuiker…. Want een witte kerst moet je in Nederland toch gewoon zelf maken!
Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 7g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl