Breng een pan met water aan de kook en kook hier de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Laat uitlekken en roer hier een scheutje olie doorheen.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Snij de courgette ook in fijne blokjes.
Verwarm een scheut olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak deze zo'n 5 minuten tot ze zacht zijn geworden. Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe aan de pan.
Voeg dan het gehakt toe en laat dit rustig garen. Doe de doperwten in de pan en voeg nu ook de spinazie toe. Laat dit iets slinken. Breng verder op smaak met een snuf peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de bechamelsaus klaar volgens het recept hier op de site. Roer de bechamelsaus door het groenten - gehaktmengsel en voeg ook de ricotta en macaroni toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep de macaroni met gehakt en groenten dan in de ovenschaal.
Laat de bol mozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Verdeel de mozzarella over de macaroni ovenschotel en bestrooi daarna met de Parmezaanse kaas.
Schuif de macaroni ovenschotel nog zo'n 15-20 minuten in de warme oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd.