Ga terug
+ servings
macaroni ovenschotel, macaroni uit de oven, macaroni al forno, Italiaans recept, ovenschotel gerecht, macaroni, gehakt, spinazie, bechamelsaus, ricotta, Parmezaanse kaas.

Macaroni ovenschotel met gehakt

Makkelijk recept voor 'macaroni al forno', ovenschotel met macaroni, 3 soorten kaas, courgette, doperwten en gehakt.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Ovenschotel recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram macaroni
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 200 gram bladspinazie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 400 ml Bechamelsaus *
  • 100 gram ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels rozemarijn
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie om in te bakken

* Voor de Bechamelsaus:

  • 400 ml melk
  • 40 gram boter
  • 4 eetlepels bloem
  • snuf nootmuskaat

Bereiden

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hier de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Laat uitlekken en roer hier een scheutje olie doorheen.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Snij de courgette ook in fijne blokjes.
  • Verwarm een scheut olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak deze zo'n 5 minuten tot ze zacht zijn geworden. Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe aan de pan.
  • Voeg dan het gehakt toe en laat dit rustig garen. Doe de doperwten in de pan en voeg nu ook de spinazie toe. Laat dit iets slinken. Breng verder op smaak met een snuf peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de bechamelsaus klaar volgens het recept hier op de site. Roer de bechamelsaus door het groenten - gehaktmengsel en voeg ook de ricotta en macaroni toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep de macaroni met gehakt en groenten dan in de ovenschaal.
  • Laat de bol mozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Verdeel de mozzarella over de macaroni ovenschotel en bestrooi daarna met de Parmezaanse kaas.
  • Schuif de macaroni ovenschotel nog zo'n 15-20 minuten in de warme oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd.
Calorieën: 734kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 35g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 16g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl