Ga terug
+ servings
chocolade pindakaas repen

Chocolade pindakaas repen met zeezout

Heerlijk en makkelijk recept voor gezonde chocolade pindakaas repen met rijstwafel, dadels en chocola
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Snacks
Nederlands
Tussendoortje
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

Onderste laag:

  • 50 gram walnoten
  • 6 dadels
  • 3 el kokosolie
  • 1 rijstwafel

Middelste laag:

  • 6 dadels
  • 2 el pindakaas
  • 70 ml water
  • snuf grof zeezout

Bovenste laag:

  • 50 gram pure chocola
  • 1 tl kokosolie

Bereiden

  • Begin met de onderste laag van de chocolade pindakaas repen door de walnoten met de dadels en de rijstwafel in de keukenmachine te doen. Hak deze ingrediënten tot grove kruimels. Is de kokosolie al vloeibaar (bij mij nog wel, door het mooie weer), schep deze dan bij de kruimels en meng tot een plakkerige massa. Is jouw kokosolie niet vloeibaar, smelt deze dan even in een pannetje en voeg toe.
  • Ik gebruikte kleine siliconen bakvormpjes voor mijn repen. Deze hoef je niet te bekleden met vershoudfolie. Heb je een bakblik, of een ovenschaal? Dat kan ook prima, maar leg dan even een laag folie in de vorm.
  • Schep het mengsel in de bakvorm(pjes) en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de vorm(pjes) in de vriezer en laat een kwartiertje staan.
  • De middelste laag maak je klaar door 2 el pindakaas (100% pinda’s) in een hoge maatbeker te scheppen en hier de dadels en het water aan toe te voegen. Gebruik een staafmixer om dit tot een gladde ‘karamel’puree te malen. Voeg wat grof zeezout toe, ik gebruikte een molen en draaide 2 keer.
  • Haal de bakvorm(pjes) uit de vriezer en verdeel het pindakaasmengsel over de onderste laag. Zet de vorm(pjes) weer terug in de vriezer en laat zeker een half uur staan.
  • Doe wat water in een kleine pan en zet hier een kleiner schaaltje in. Doe de chocola in de schaal en laat deze au bain marie smelten.
  • Haal de bakvorm(pjes) weer uit de vriezer en schenk hier de gesmolten chocola overheen. Spreid met de bolle kant van een lepel de chocola goed uit. Zet nu de chocolade pindakaas repen nog zo’n 10 minuten terug in de vriezer zodat de chocola weer kan stollen.
  • Je kunt deze repen helemaal koud uit de vriezer eten, maar ik vond het lekkerder om ze voor het opeten nog even in de koelkast te bewaren, zodat het niet echt een ijsje is. Misschien dat ik dat in de zomer wel lekker vind, maar nu liet ik ze net een beetje ontdooien. Gebruik je een grotere bakvorm, dan kun je de vorm in de koelkast bewaren en steeds een stukje afsnijden. Enjoy!
Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 4g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl