Ga terug
+ servings
geroosterde boekweit, frambozen smoothie bowl, ontbijt smoothie bowl

Frambozen smoothie bowl

Makkelijk ontbijt recept voor frambozen smoothie bowl met geroosterde boekweit
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Smoothie
Porties: 1

Nodig

  • Keukenmachine (of staafmixer)

Ingrediënten

  • 30 gram boekweitkorrels
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 4 el Kwark (of yoghurt)
  • ½ avocado
  • ½ kiwi
  • 1 el honing
  • pistachenootjes

Bereiden

  • Wanneer je diepvriesframbozen gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien. Je kunt ze bijvoorbeeld de avond van tevoren in de koelkast zetten.
  • Doe de frambozen samen met de kwark of yoghurt en de honing in de keukenmachine (of in een kom) en schep hier een halve avocado bij. Blend tot een gladde smoothie. Dit kan nauturlijk ook met een staafmixer.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier de boekweitkorrels in. Rooster ze op laag vuur in zo’n 3 minuten, tot ze krokant zijn. Je zult zien dat de korrels iets verkleuren. Ook ruiken de korrels heerlijk, een beetje alsof je granola bakt maar dan supersnel!
  • Laat de boekweitkorrels heel even afkoelen. Schep de frambozen smoothie in een kom (bowl) en maak af met de boekweitkorrels, wat plakjes kiwi en met een handje pistachenootjes. Enjoy!
Calorieën: 348kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 8g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 18g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl