Snij de roosjes van de broccolistronk en doe deze in een pan. Voeg een laagje water toe en breng aan de kook. Kook de broccoliroosjes beetgaar. De stronk gooi je natuurlijk niet weg, daar maak je bijvoorbeeld soep van!
Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Schil de knoflook.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Doe dan de paprika erbij en pers de knoflook uit boven de pan. Laat even meebakken en blus dan af met een scheut rode wijn.
Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe en laat zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de broccoli af en voeg de roosjes toe aan de pan met het gehakt. Doe nu ook de bladspinazie (ik gebruikte diepvries spinazie, 100% puur) in de pan en schenk de plantaardige room erbij. Laat de spinazie langzaam ontdooien.
Zet in de tussentijd de pan – waar net de broccoli in zat! – weer op het vuur met een flinke laag water. Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking al dente (beetgaar).
Schep de pasta door de pan met gehakt en spinazie en serveer direct. Maak de pasta met gehakt en spinazie-roomsaus af met lekker veel Parmezaanse kaas! Buon appetito!