Ga terug
+ servings
tartaar van rode biet, biet tartare, vegetarische steak tartare, steak tartaar, voorgerecht, recept, Kerst, budget recepten, kastanjechampignons

Tartaar van rode biet met feta mousse

Makkelijk en feestelijk vegetarisch recept voor bieten 'steak tartaar', tartaar van rode biet en kastanjechampignons
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Voorgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram rode biet
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 appel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 augurken
  • 2 tl kappertjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • 200 gram feta
  • 100 gram creme fraiche
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • olie (om in te bakken)
  • snuf zout

Voor garnering:

  • pistachenootjes
  • kapperappeltjes
  • rucola

Bereiden

  • Snij de rode biet in grove stukken. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de bieten uit over het papier, sprenkel hier wat olijfolie over en bestrooi met een snuf peper en zout. Rooster de rode biet zo'n 30 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en snij daarna heel fijn
  • (Wil je deze eerste stap overslaan, gebruik dan voorgekookte rode biet uit de winkel)
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne plakjes. Snij daarna in fijne stukjes, maar niet té klein! Verwarm wat olie in de koekenpan, pers de knoflook uit en bak hier de champignons met een snuf zout in aan. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin zijn en het meeste vocht is verdampt. Laat afkoelen.
  • Schil de appel en snij fijn. Snij ook de augurken en kappertjes in kleine stukjes. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  • Doe de rode biet met de afgekoelde champignons in een schaal. Voeg hier de appel, augurk, kappertjes en peterselie aan toe. Voeg de truffelmayonaise, mosterd en balsamico azijn toe en roer goed door. Het mengsel moet wat plakkerig worden.
  • Doe de feta in een schaal en voeg hier de creme fraiche aan toe. Gebruik de staafmixer om hier een luchtige maar stevige mousse van te kloppen.
  • Hak de pistachenootjes grof.
  • Het is tijd om de borden op te maken. Verdeel het bieten mengsel over 4 porties. Gebruik een serveerring om de tartaar van rode biet netjes op het bord te krijgen. Begin met een laagje rode bieten tartaar, dan een dunne laag feta mousse en maak de tartaar af met een tweede laag rode biet. Druk het mengsel goed aan en verwijder dan de serveerring.
  • Spuit tot slot nog wat toefjes feta mousse op de tartaar van rode biet en maak dit feestelijke gerecht af met de gehakte pistachenootjes en nog wat peterselie. Serveer met een pluk rucola en eventueel een stukje brood.
Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 11g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl