Doe de geitenkaas samen met de roomkaas, kaneel en een drup honing in een schaal en gebruik de staafmixer om tot een luchtige mousse te kloppen.
Zet de schaal in de koelkast terwijl je ondertussen de pistachenootjes fijn hakt. Doe de nootjes in een schaaltje.
Snij de cranberries in fijne stukjes en knip de bieslook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan het schaaltje met de nootjes en meng goed door.
Haal de schaal met de geitenkaas uit de koelkast en rol met je handen 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bord of een schone snijplank.
Zet de balletjes nog weer even terug in de koelkast, door de warmte van je handen kunnen ze wat zacht zijn geworden. Een minuut of 5 zou genoeg moeten zijn.
Rol daarna de geitenkaas hapjes door het mengsel met de pistachenootjes, cranberry en bieslook en zorg dat ze rondom bedekt zijn.
Steek in elk geitenkaas hapje een zoute pretzel stengel en serveer direct.
Je kunt deze hapjes al op voorhand maken. Afgedekt zijn ze in de koelkast een dag of 2 houdbaar.