X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
geitenkaas hapje, geitenkaas amuse, geitenkaas bonbon, geitenkaas truffels, roomkaas, pistache, cranberry, honing, kaneel, voorgerecht, aperitief, recept

Geitenkaas hapje met pistache en cranberry

0
By Mind Your Feed on 18 december 2023 Diner, Kerst, Snacks

Een feestelijk geitenkaas hapje met pistache en cranberry! Oh, dit is echt net een hartige bonbon, wat een heerlijk amuse hapje met geitenkaas, zachte roomkaas, een vleugje honing en kaneel. En een korstje van knapperige pistachenootjes en zoete cranberry’s. Dit aperitief hapje zet je als klein voorgerechtje op tafel met de feestdagen en daar krijg je gegarandeerd blije gezichten van!

Een hartig hapje met geitenkaas doet het altijd goed, zeker bij een feestelijke borrel of een gezellig etentje met lieve mensen om je heen. Deze geitenkaas hapjes zijn een kleine traktatie vooraf, om zo de smaakpapillen alvast een beetje te verwennen. Deze hapjes mogen dan ook zeker met Kerst op tafel komen!

geitenkaas hapje, geitenkaas amuse, geitenkaas bonbon, geitenkaas truffels, roomkaas, pistache, cranberry, honing, kaneel, voorgerecht, aperitief, recept

Geitenkaas hapje met pistache en cranberry

De feestdagen staan voor de deur en ik kan niet wachten om de komende dagen nog heel veel lekkere recepten met je te delen. Vandaag deze geitenkaas hapjes met pistache en cranberry. Deze mini kaas balletjes zien er hartstikke gezellig uit en zet je op tafel als amuse hapje. Het kost echt slechts 15 minuten om ze klaar te maken en dat kun je al helemaal van tevoren doen.

Zachte geitenkaas gemengd met frisse roomkaas, een vleugje honing en kaneel erdoor en een korstje van verse bieslook, krokante pistachenootjes en zoete gedroogde cranberry. Een kleine smaakexplosie in je mond dus! Dit recept voor deze geitenkaas hapjes is super simpel en ook erg leuk om samen met de kinderen klaar te maken.

geitenkaas hapje, geitenkaas amuse, geitenkaas bonbon, geitenkaas truffels, roomkaas, pistache, cranberry, honing, kaneel, voorgerecht, aperitief, recept

Geitenkaas bonbon

Voor deze geitenkaas hapjes gebruik je zachte geitenkaas zonder andere smaakjes, die voeg je namelijk zelf nog toe! Je gaat dus voor de naturel variant, waar je zelf nog de warme tonen van kaneel en honing aan toevoegt. De pistachenootjes en cranberry hak je fijn en de bieslook knip je in kleine stukjes.

Voor het maken van deze geitenkaas bonbons is het handig als de geitenkaas én de roomkaas goed koud zijn, dus net uit de koelkast. Wanneer je de geitenkaas met de roomkaas hebt opgeklopt, kun je dit mengsel ook het best in de koelkast bewaren voordat je er met je handen balletjes van gaat rollen. Zo gaat het rollen het makkelijkst en worden je handen ook niet zo vies…

Meer feestelijke amuse hapjes:

Ben je in de voorbereiding voor de feestdagen of aan het plannen voor een gezellig etentje en nog op zoek naar meer inspiratie voor feestelijke amuse hapjes? Dan zou je naast deze geitenkaas hapjes ook de volgende gerechtjes eens kunnen proberen:

  • Hapje op een lepel met garnalen en avocado
  • Bruschetta hapje met gravad lax
  • Crostini met geitenkaas en Serrano ham
  • Camembert uit de oven met cranberry

kerstrecepten

geitenkaas hapje, geitenkaas amuse, geitenkaas bonbon, geitenkaas truffels, roomkaas, pistache, cranberry, honing, kaneel, voorgerecht, aperitief, recept

Geitenkaas hapje met pistache en cranberry

Makkelijk recept voor feestelijk hapje van geitenkaas, roomkaas, pistachenootjes, bieslook en cranberry.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Amuse, Voorgerecht
Nederlands
Amuse recepten, Feestelijk, Kerst recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Staafmixer
  • Schaal
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 200 gram geitenkaas (zacht)
  • 100 gram roomkaas (naturel)
  • 50 gram pistachenootjes
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 12 takjes bieslook (vers)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 12 pretzel sticks

Bereiden

  • Doe de geitenkaas samen met de roomkaas, kaneel en een drup honing in een schaal en gebruik de staafmixer om tot een luchtige mousse te kloppen.
  • Zet de schaal in de koelkast terwijl je ondertussen de pistachenootjes fijn hakt. Doe de nootjes in een schaaltje.
  • Snij de cranberries in fijne stukjes en knip de bieslook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan het schaaltje met de nootjes en meng goed door.
  • Haal de schaal met de geitenkaas uit de koelkast en rol met je handen 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bord of een schone snijplank.
  • Zet de balletjes nog weer even terug in de koelkast, door de warmte van je handen kunnen ze wat zacht zijn geworden. Een minuut of 5 zou genoeg moeten zijn.
  • Rol daarna de geitenkaas hapjes door het mengsel met de pistachenootjes, cranberry en bieslook en zorg dat ze rondom bedekt zijn.
  • Steek in elk geitenkaas hapje een zoute pretzel stengel en serveer direct.
  • Je kunt deze hapjes al op voorhand maken. Afgedekt zijn ze in de koelkast een dag of 2 houdbaar.
Calorieën: 338kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 14g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga jij aan de slag met dit recept voor geitenkaas hapje met pistache en cranberry? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

amuse recepten borrel Kerst voorgerechten recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGehaktbrood met spek
Next Article Vegetarisch gehaktbrood met cranberry compote
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.