X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
crostini met geitenkaas

Crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen

0
By Mind Your Feed on 6 oktober 2017 Snacks

Weekend! Yes, het weekend staat voor de deur! En nog een druk weekend ook. Maar dat maakt niet uit, er staan (bijna!) alleen maar leuke dingen op de planning! En bij het weekend hoort voor mij ook altijd een uitgebreide borrel. Meestal zetten wij op zaterdagmiddag de tafel vol met lekkers, maar regelmatig doen we dat op zondagmiddag nog eens dunnetjes over bij mijn ouders. Omdat ik een stokbroodje met een smeersel ook maar zo gewoon vind, duik ik vaak zelf even de keuken in. Het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf wat lekkers op tafel te zetten. Deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen staan zo op tafel!

crostini met geitenkaas

Vanmiddag beginnen we met een borrel bij ons nieuwe huis. En shame on me dat ik daar dus nog niet zoveel over heb verteld…. Het is ook nogal een project namelijk. In april dit jaar zijn we gestart met de renovatie van een oude stal om daar een woonhuis van te maken. De buitenmuren en de vloer zijn blijven staan/liggen, de rest moest worden gedaan. Nu, inmiddels al ruim 5 maanden verder, staat er echt al een huis. Onvoorstelbaar!

crostini met geitenkaas

Maar achter de schermen kost dat echt behoorlijk wat tijd. Voor mij niet zozeer aan het klussen zelf – dat kan ik ook niet – maar aan nog zo ontzettend veel andere dingen. Ik zal binnenkort eens foto’s maken om je te laten zien waar het nou precies om gaat. Want makkelijk is het nog niet om zo’n groot project uit te leggen… Volg je me trouwens op Instagram? Want daar deel ik wel vaak korte filmpjes en recente foto’s van het project.

crostini met geitenkaas

Bij een borrel mogen de hapjes natuurlijk niet ontbreken. Echt uitsloven ga ik me vandaag trouwens niet, de mannen hebben de hapjes geregeld. Maar voor thuis, komend weekend, zet ik wel nog deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen op tafel. Als het goed is mogen we namelijk morgen vieren dat Senna haar zwemdiploma heeft gehaald, en dat is wel een feestje waard!

crostini met geitenkaas

Crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen

Voor ongeveer 8 stuks

  • 1 klein stokbrood – afgebakken
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 4 plakjes Serrano ham
  • 1 vijg
  • 1 el balsamico stroop
  • olie
  • zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el amandelschaafsel
  • 8 kleine basilicumblaadjes

Nodig; rooster van de oven, klein steelpannetje, serveerplank

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij het afgebakken stokbrood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel de crostini met olijfolie en bestrooi met wat grof zout. Plet een teentje knoflook, verwijder de schil en smeer de broodjes met de knoflook in.

Leg de plakjes stokbrood op het rooster en schuif ze voor zo’n 5 minuten de oven in. Ze moeten knapperig worden, maar niet heel hard.

Snij de vijg in 8 partjes. Verwarm de balsamico stroop in de steelpan en leg de partjes vijg hierin. Bak ze aan beide kanten 1 minuut.

Snij de plakjes Serrano ham doormidden.

Haal de crostini uit de oven en besmeer met de zachte geitenkaas. Leg per broodje een half plakje Serrano ham op de kaas en leg hier een balsamico-vijg boven op. Strooi wat amandelschaafsel over de crostini met geitenkaas en maak de broodjes af met de verse balsamico.

crostini met geitenkaas

Ga je aan de slag met dit recept voor crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

borrelhap borrelhapje borrelhapje recepten bruschetta recepten crostini geitenkaas crostini recepten geitenkaas hapje met geitenkaas hapje met vijgen Kerst kerstrecepten Serrano ham snack snacks
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGeroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas
Next Article Weekmenu 32 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
24 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #22 – 2025

22 mei 2025

10x recepten met kip en rijst

20 mei 2025

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.