Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe en bak de plakken pancetta in de pan tot ze krokant en mooi bruin zijn. Draai halverwege even om en laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Verkruimel daarna tot fijne kruimels.
Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en besmeer ze dan met de groene pesto. Wees niet te zuinig!
Pluk de burrata voorzichtig uit elkaar in fijne stukjes. Leg op de groene pesto wat van de burrata.
Maak de bruschetta met burrata af met de kruimels pancetta, een drupje balsamico azijn en wat verse basilicum.