Snij de kippendij-filet in blokjes of reepjes. Doe ze in een schaaltje. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de kip. Snij de peper open, verwijder eventueel de zaadjes, en snij fijn. Schil de gember en snij heel fijn. Voeg de peper en gember ook toe aan de kip en schenk hier een flinke scheut olie bij. Roer goed door en laat even staan.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten, snij de zaadjes eruit en maak er daarna kleine blokjes of reepjes van.
Snij de roosjes van de broccoli en doe deze in de pan. Voeg wat water toe en breng aan de kook. Laat de broccoliroosjes in 5 a 6 minuten beetgaar koken.
Verwarm wat olie in de wokpan en doe hier de kip in. Bak deze rondom bruin en van binnen gaar, maar niet te lang want dan wordt het vlees droog. Schep de kip uit de pan in een schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie aan de pan toe en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en bak even mee. Daarna mag de kip terug in de pan. Draai het vuur laag.
Breng in een waterkoker water aan de kook voor de rijstnoedels. Doe deze in een schaal en giet hier wat kokend water over heen. Laat ze zo’n 3 minuten wellen, giet dan af en spoel af met koud water. Gebruik de spiraalsnijder om 2 courgettes tot courgette-noedels te snijden. Zet even apart.
Voeg de pindakaas, het water, de ketjap, vissaus, sesamolie, honing en het sap van 1 limoen aan de pan met de kip, ui en paprika. Roer goed door en laat inkoken tot een gladde saté saus.
De broccoli kun je intussen afgieten.
Meng de rijstnoedels met de courgette. Verdeel de noedels over 4 borden, schep er wat broccoli bij en schep de Thaise kip saté over de borden. Maak elk bord af met wat verse koriander, een partje limoen, wat sesamzaadjes en wat bosui. Enjoy!