Snij de tomaatjes doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
Snij de komkommer over de lengte doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
Snij de blaadjes rucola en basilicum fijn.
Doe de tomaatjes, komkommer, rucola en basilicum in een schaaltje. Pers hier een teentje knoflook bij uit, voeg een snuf zout toe en de balsamico azijn. Zet even apart.
Bak in de tussentijd in een droge koekenpan de plakken pancetta krokant en mooi bruin. Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier. Breek daarna in fijne kruimels.
Snij de croissants open en besmeer deze met een beetje truffelmayonaise. Schep dan op elke croissant wat van het tomaten-komkommer mengsel.
Verdeel de carpaccio in 4 porties en leg op elke croissant een portie carpaccio.
Maak de carpaccio croissants af met de pancetta kruimels, kappertjes, wat Parmezaanse kaas flakes (snij met een dunschiller) en nog een klein beetje truffelmayonaise.