Carpaccio croissants

0

Carpaccio croissants… gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch. Met dit recept voor gevulde carpaccio croissants ga je zeker weten indruk maken!

Het is tijd om te bedenken wat we met de Paasbrunch op tafel gaan zetten. Ik heb al heel wat lekkere recepten voor Pasen met je gedeeld en deze showstopper wil ik je niet onthouden. Verse croissantjes gevuld met flinterdunne carpaccio, die vallen bij iedereen in de smaak. Wie is er nou niet gek op carpaccio met de feestdagen? Serveer dit klassieke gerecht eens in een croissantje en je hebt een winnaar!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Carpaccio croissants

Gevulde croissants, ineens zie ik ze overal voorbij komen! Ik ben gek op croissantjes en het liefst beleg ik ze  met hartig beleg, lekker met wat plakjes belegen kaas bijvoorbeeld…. Maar nu heb ik een nieuwe favoriet, deze carpaccio croissantjes. Ze zijn eigenlijk bij toeval ontstaan toen we bezig waren met de kerstrecepten vorig jaar. 

Voor de feestdagen is het altijd lekker om een amuse op tafel te zetten en zo maakte ik vorig jaar met Kerst deze heerlijke en oh zo makkelijke carpaccio amuse klaar…. Een heerlijk voorafje voor een feestelijk diner! Omdat we na een shoot natuurlijk geen eten weg gooien, en mijn jongste dochter met verse croissantjes thuis kwam, was de combinatie van de carpaccio croissants snel bedacht!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Gevulde croissants met carpaccio

Deze luxe gevulde croissants mogen wat mij betreft zeker weer met Pasen op tafel komen! Dit is weer zo’n makkelijk recept waar je eigenlijk met weinig moeite een heel feestelijk gerecht op tafel tovert. Voor de carpaccio salade maak ik zelf verse rauwkost van tomaat, komkommer en rucola klaar. Deze breng ik op smaak met wat balsamico en een goede olie.

Om er een complete en goed gevulde carpaccio croissant van te maken, mogen natuurlijk de truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, ziltige kappertjes en knapperige ontbijtspek niet ontbreken. Wat een feestje zijn deze croissantjes, ik heb al helemaal zin in de feestdagen!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Meer feestelijke croissant recepten:

Ben je nog op zoek naar meer feestelijke croissant recepten voor bijvoorbeeld een feestelijke Paasbrunch? Of gewoon voor een lekker uitgebreid zondags ontbijtje? Van lekkere Paasbrunch recepten heb je nooit genoeg, ik deel dan ook graag deze tips met je:

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Carpaccio croissants

Makkelijk recept voor gevulde croissants met carpaccio, frisse salade, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Brood, Lunch recepten, Pasen
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 125 gram carpaccio
  • 40 gram rucola
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken pancetta (of ontbijtspek)
  • 4 tl kappertjes
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 4 tl truffelmayonaise
  • 1 el balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas
  • snuf zout

Bereiden

  • Snij de tomaatjes doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
  • Snij de komkommer over de lengte doormidden en daarna in kwarten. Verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes van 2 x 2 mm.
  • Snij de blaadjes rucola en basilicum fijn.
  • Doe de tomaatjes, komkommer, rucola en basilicum in een schaaltje. Pers hier een teentje knoflook bij uit, voeg een snuf zout toe en de balsamico azijn. Zet even apart.
  • Bak in de tussentijd in een droge koekenpan de plakken pancetta krokant en mooi bruin. Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier. Breek daarna in fijne kruimels.
  • Snij de croissants open en besmeer deze met een beetje truffelmayonaise. Schep dan op elke croissant wat van het tomaten-komkommer mengsel.
  • Verdeel de carpaccio in 4 porties en leg op elke croissant een portie carpaccio.
  • Maak de carpaccio croissants af met de pancetta kruimels, kappertjes, wat Parmezaanse kaas flakes (snij met een dunschiller) en nog een klein beetje truffelmayonaise.
Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 11g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Carpaccio croissants... gevulde croissants met de heerlijke combinatie van verse dungesneden carpaccio, frisse knapperige rucola, tomaatjes, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Dit is eigenlijk een carpaccio amuse, maar dan speciaal voor de Paasbrunch.

Ga jij aan de slag met dit recept voor carpaccio croissants? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.