Clafoutis met banaan
Luchtig ontbijt taartje met eieren, amandelmeel en banaan.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Glutenvrije recepten, Ontbijt recepten
Servings: 2
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 4 eetlepels amandelmeel
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Tik de eieren open boven een schaaltje en kluts ze met een garde.
Prak 1 banaan en doe deze bij de eieren.
Schep nu het amandelmeel door het eimengsel en voeg de vanillepoeder en bakpoeder toe.
Leg een stukje bakpapier in de springvorm en laat het eimengsel in de springvorm lopen.
Snij de tweede banaan in plakjes en leg deze plakjes als topping op het eimengsel. Schuif de springvorm in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
Prik even met een satéprikker in het midden van de clafoutis met banaan om te kijken of deze gaar is.
Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 3g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer