Griekse citroen aardappels
		
		Makkelijk recept voor Griekse krokante aardappeltjes uit de oven met citroen, knoflook, tijm en oregano.
		
		
	 
 
 Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten  Bereidingstijd: 50 minuten minuten Servings: 4
Scherm aanhouden tijdens het koken
- 1 kilo aardappelen (vastkokend)
- 150 ml bouillon
- 50 ml olijfolie
- 1 citroen
- 1 el mosterd
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- peper
- zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.  
- Schil de aardappelen en snij hier blokjes van van ongeveer 2 x 2 cm.  
- Maak de bouillon klaar en schenk deze samen met de olie in een schaal.  
- Pers 1 citroen uit boven de schaal en voeg hier de mosterd, oregano en tijm aan toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Roer goed door.  
- Doe de aardappelen in de schaal en schep goed door het olie - kruiden mengsel.  
- Schep daarna de aardappelen over in de braadslede en schenk het vocht over de aardappel blokjes.  
- Dek de braadslede af met een stuk aluminiumfolie en schuif voor 20 minuten de warme oven in.  
- Haal de braadslede uit de oven, verwijder het folie en bak dan de aardappelen in zo'n 35 - 40 minuten goudbruin in de oven.  
Calorieën: 113kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 1g
Merknamen in de  ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer