Begin met het maken van de marinade voor de kippendijen uit de oven. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon, snij de rode peper fijn en schil de gember.
Leg de kippendijfilets in een schaal en schenk hier de sesamolie, ketjap, sojasaus en een drup citroensap bij. Voeg dan de sambal en het gerookt paprikapoeder toe.
Doe ook de fijngesneden ui en rode peper bij de kippendijfilets en pers de knoflook en gember erbij uit. Hussel alle ingrediënten door elkaar en laat de marinade 30 minuten rusten. Langer kan ook, een hele nacht in de koelkast maakt de kip nog lekkerder!
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Snij de uiteinden van de wortels en schrap ze dan. Snij in stukken van 3 cm en halveer in de lengte. Snij de broccoli roosjes van de steel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de groenten hierover uit. Besprenkel met een klein beetje olie en bestrooi met een snuf zout.
Leg de gemarineerde kippendijfilets tussen de groenten. Schep nog wat extra van de marinade over de kip.
Bak de kip en groenten voor 25 - 30 minuten in de warme oven, tot de kippendijfilet mooi bruin en gaar is en de groenten ook gaar zijn.