Ga terug
+ servings
Marokkaanse gehaktballetjes met ras el hanout, komijn en koriander – kruidige balletjes geserveerd met bloemkoolcouscous, perfect als borrelhapje of avondmaaltijd.

Marokkaanse gehaktballetjes

Makkelijk recept voor Marokkaans gekruide gehaktballetjes met ras el hanout, koriander, en kaneel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Mediterraan
Vlees recepten
Servings: 4

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • ½ limoen
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl cayennepeper
  • peper
  • zout
  • klontje boter (om in te bakken)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Maak de knoflook schoon en snij de verse koriander fijn.
  • Doe het rundergehakt in een schaal. Voeg hier het sap van ½ limoen, de verse koriander, ras el hanout, kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, cayennepeper en een snuf peper en zout aan toe. Pers de knoflook bij het gehakt.
  • Tik een ei bij het gehakt en voeg om te beginnen 2 el paneermeel toe. Kneed de ingrediënten voor de Marokkaanse gehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan extra paneermeel toe.
  • Draai met je handen kleine gehaktballetjes, ter grootte van een limoen.
  • Verwarm een klontje boter en een scheut olie in de hapjespan. Wanneer de boter verkleurt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de pan. Schroei ze rondom aan en draai dan het vuur laag.
  • Voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de Marokkaanse gehaktballetjes in 10 - 15 minuten langzaam garen.
  • Serveer de gehaktballetjes met Marokkaanse bloemkool couscous met feta.
Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 23g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl