Maak de knoflook schoon en snij de verse koriander fijn.
Doe het rundergehakt in een schaal. Voeg hier het sap van ½ limoen, de verse koriander, ras el hanout, kurkuma, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, cayennepeper en een snuf peper en zout aan toe. Pers de knoflook bij het gehakt.
Tik een ei bij het gehakt en voeg om te beginnen 2 el paneermeel toe. Kneed de ingrediënten voor de Marokkaanse gehaktballetjes door elkaar. Blijft het gehakt nog te vochtig, voeg dan extra paneermeel toe.
Draai met je handen kleine gehaktballetjes, ter grootte van een limoen.
Verwarm een klontje boter en een scheut olie in de hapjespan. Wanneer de boter verkleurt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de pan. Schroei ze rondom aan en draai dan het vuur laag.
Voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de Marokkaanse gehaktballetjes in 10 - 15 minuten langzaam garen.