X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Bloemkool couscous met feta

0
By Mind Your Feed on 20 maart 2025 Diner

Bloemkool couscous, hoe eenvoudig is het om extra groenten op het menu te zetten? Nou, heel eenvoudig kan ik je zeggen! Met deze kruidige Marokkaanse couscous, gemaakt van bloemkool, zet je zo een verrassende variant van de klassieke couscous op tafel. Deze bloemkoolcouscous hoef je niet te wellen, maar bak je snel en makkelijk even op in een hapjespan. 

Ben je op zoek naar een gezonde, koolhydraatarme en smaakvolle maaltijd? Dan is deze bloemkoolcouscous met kikkererwten en feta echt iets voor jou! Dit gerecht zit boordevol groenten, eiwitten en vezels, en is in minder dan 20 minuten klaar. Perfect voor een lichte lunch of een snelle avondmaaltijd!

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Bloemkool couscous met feta

Bloemkoolcouscous is een fantastische low-carb vervanger voor gewone couscous. Het heeft een heerlijke, licht nootachtige smaak en neemt kruiden en specerijen goed op. Bovendien bevat bloemkool veel vezels, vitaminen en antioxidanten, waardoor het een voedzaam alternatief is.

In dit recept combineren ik de bloemkool couscous met kikkererwten voor extra eiwitten, feta voor een romige, hartige smaak en verse smaakmakers zoals koriander en rode peper voor een pittige twist. De geroosterde amandelen voegen nog een extra bite toe, zo zet je eenvoudig een compleet gerecht op tafel!

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Bloemkool couscous recept

Ik heb de bloemkool als alternatief voor rijst of andere granen helemaal ontdekt. Zo maak ik regelmatig bij mijn Oosterse gerechten deze kruidige pittige bloemkoolrijst klaar. Ik gebruik een foodprocessor om de bloemkoolroosjes fijn te malen en daarna kun je er alle kanten mee op. Couscous van bloemkool is dus ook zo’n goed idee, met wat Midden Oosterse smaakmakers zet je zo een gezonde maaltijd op tafel.

Het fijne aan dit gerecht is dat je het volledig naar smaak kunt aanpassen. Je kunt de kikkererwten krokant roosteren in de oven met wat kruiden, of ze juist zacht laten in de couscous. Voeg naar smaak nog geroosterde paprika, courgette of cherrytomaatjes toe voor extra groenten. Ik serveer deze bloemkool couscous graag met Marokkaanse gehaktballetjes, dat recept komt er snel aan!

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Meer koolhydraatarme recepten met bloemkool:

Met bloemkool kun je alle kanten op als je zoekt naar vervangers voor koolhydraten. Ik heb al heel wat recepten voor je uitgewerkt en ik deel mijn favoriete bloemkool recepten met je:

  • Pittige bloemkoolrijst
  • Romige bloemkoolpuree
  • Pizzadeeg van bloemkool
  • Hartige bloemkoolwafels

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Marokkaanse bloemkool couscous met feta

Makkelijk recept voor vegetarische bloemkool couscous met kikkererwten, wortel, feta en amandelen.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Hoofdgerecht
Mediterraan
Koolhydraatarme recepten, Vegetarische recepten
Servings: 2

Nodig

  • Pan
  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram kikkererwten (in pot)
  • 3 winterpeen
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 salade - ui
  • 75 gram feta
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • verse koriander

Bereiden

  • Snij de uiteinden van de winterpeen en schil deze met een dunschiller. Snij de winterpeen in kleine dobbelsteentjes, doe deze in een pan met water en breng aan de kook. Kook de blokjes winterpeen in zo'n 10 minuten gaar.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de rode peper fijn.
  • Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui, pers de knoflook en gember uit en voeg de rode peper toe. Laat glazig worden.
  • Voeg dan de bloemkoolrijst toe samen met de kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder en bak de rijst in een minuut of 10 krokant en gaar.
  • Verkruimel in de tussentijd de feta en rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Snij de salade ui in fijne ringen.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel even na. Voeg samen met de voorgekookte wortel toe aan de bloemkool couscous.
  • Serveer de Marokkaanse bloemkool couscous met feta, amandelschaafsel, fijngesneden salade-ui en verse koriander. Roer eventueel nog een beetje olie door de couscous om extra smeuïg te maken.
Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 20g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 18g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Recept voor Marokkaanse bloemkoolcouscous met kikkererwten, feta en geroosterde amandelen, op smaak gebracht met kurkuma, kaneel en gerookt paprikapoeder.

Ga je aan de slag met met dit recept voor Marokkaanse bloemkool couscous met feta? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

bloemkool recepten koolhydraatarme recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSpinazie curry met kip
Next Article Kipsalade voor op brood
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Zelf kipsaté maken

Zoete aardappel van de BBQ

Watermeloen salade met feta en munt

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
28 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #27 – 2025

26 juni 2025

Zelf kipsaté maken

24 juni 2025

Zoete aardappel van de BBQ

21 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #26 – 2025

18 juni 2025

Watermeloen salade met feta en munt

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required