Ga terug
+ servings
Pastasalade met chorizo, sperziebonen, romaine sla, mozzarella en groene olijven, geserveerd in een grote schaal met een zomerse tomaten-paprika dressing en vers stokbrood – een kleurrijke en smaakvolle maaltijdsalade voor warme dagen.

Pastasalade met chorizo en mozzarella

Makkelijk recept voor koude pastasalade met chorizo, mozzarella, romaine sla, sperziebonen en een zelfgemaakte peperonata dressing. Perfect als zomerse maaltijdsalade voor op het terras of tijdens een picknick.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
koude pastasalade, makkelijke pastasalade, pastasalade met chorizo
Servings: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 120 gram speltpasta
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 krop romaine sla
  • 12 groene olijven
  • 80 gram chorizo
  • 100 gram mozzarella
  • olijfolie

Voor de peperonata dressing:

  • 1 rode ui
  • 2 rode puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 snoeptomaatjes
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 3 tl rode wijn azijn
  • 1 tl honing
  • 4 blaadjes verse basilicum

Bereiden

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat beetgaar koken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer er een flinke scheut olijfolie doorheen, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
  • Dop de boontjes en zet nog een pannetje met water op het vuur. Ik stoom het liefst mijn sperzieboontjes, zo blijven ze lekker knapperig en blijft de voedingswaarde het hoogst. Maar koken kan natuurlijk ook. Kook ook de sperzieboontjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Snipper de ui en snij de paprika in fijne blokjes of reepjes. Samen met de knoflook, kleine tomaatjes, tomatenpuree, rode wijnazijn, honing en basilicum maak je hier een peperonata van. Deze peperonata wordt de dressing van de pastasalade.
  • Snij de bladeren van de romaine sla van de krop en was ze goed. Snij de harde kern eruit en snij vervolgens de bladeren in kleine stukken.
  • De olijven mag je heel in de salade doen, maar je kunt ze ook wat fijner snijden. De chorizo snij je in plakjes en de mozzarella in blokjes. Of wat je leuk vindt, het is jouw salade!
  • Nu gaan we alles mengen. Eerst de pasta in de schaal, dan de boontjes erbij. Nu de olijven, chorizo en mozzarella erbij. Schep nu de peperonata door de salade en voeg als laatste de romaine sla toe. Lekker met nog wat vers stokbrood erbij, en natuurlijk een glaasje wijn!
Calorieën: 471kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 25g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl