Pastasalade

5

Had ik je al wel eens verteld dat ik gek ben op de Italiaanse keuken? Nee toch, volgens mij is dat helemaal nieuw voor je…. haha! Ik ben werkelijk dol op Italiaans eten, ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Dit jaar slaan we Italië helaas over, we vertrekken over een paar weken naar Denemarken, en ik mis het eigenlijk nu al, de pasta’s, pizza’s en gelato’s. Maar zoals ik dan altijd doe, is Italië een klein beetje hier naartoe halen en zelf mijn ultieme summerfood op tafel toveren. Met deze pastasalade lukt dat zeker!

Hoe gaat dat bij jullie, met het kiezen van de vakantiebestemming? Om eerlijk te zijn heb ik het hier meestal voor het zeggen.. Ik kies wat leuks uit (Italië!) en mijn lief vind het prima. Maar een keer in de zoveel tijd stelt hij ineens wat voor, een nieuw land of een andere soort vakantie. En ik kan dan natuurlijk niet weigeren, ik krijg immers al  zo vaak mijn zin…. De laatste keer dat hij iets voorstelde, zaten we daarna midden in de zomer in een koud Schotland. Met een bolle buik, want ik was hoogzwanger van mijn oudste dochter. Die vakantie is me voor altijd bijgebleven, maar niet omdat het nou zo mooi weer was daar…. Na weer een aantal jaren Italië is het dit jaar weer tijd voor wat anders, namelijk Denemarken. En ik heb er heel veel zin in hoor, begrijp me niet verkeerd… maar als ik de weersvoorspellingen zie…

Pastasalade

Ik wil gewoon warmte en zon in de zomervakantie. Ik wil buiten eten, de hele dag van de warmte genieten en ik doe het gewoon erg goed in het Italiaanse ritme. Ik haal dus mijn favoriete vakantieland maar deze kant op en maak deze zomer lekker veel pastasalades klaar. Het is voor mij de perfecte zomermaaltijd, want ik combineer een salade met pasta. En omdat je aan een pastasalade eigenlijk alles al kunt voorbereiden, is het zeker op zomerse warme avonden heerlijk om alles al klaar te hebben staan.

Deze salade maakte ik vorige week in de ochtend klaar en heb ik toen de rest van de dag in de koelkast laten staan. Het was natuurlijk heerlijk weer vorige week en dus was ik maar wat blij dat ik niet om half 6 nog weer de keuken in hoefde om te gaan koken. Deze pastasalade doet het trouwens ook erg goed in een picknickmand of een lekkere lunch op het strand. Enne, variëren is toegestaan hoor… Enjoy summer!

Pastasalade

Ben je op zoek naar meer makkelijke maaltijden voor doordeweeks, of op zomers dagen? Ik zette mijn favorieten voor je op een rijtje!

Pastasalade

  • 120 gr speltpasta
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 1 krop romaine sla
  • 12 groene olijven
  • 80 gr chorizo
  • 100 gr mozzarella
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 6 kleine tomaatjes
  • 1 (klein) blikje tomatenpuree
  • 3 tl rode wijn azijn
  • 1 tl honing
  • 4 blaadjes verse basilicum

Nodig: 2 pannen, saladeschaal

Bereiden: Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat beetgaar koken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer er een flinke scheut olijfolie doorheen, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Dop de boontjes en zet nog een pannetje met water op het vuur. Ik stoom het liefst mijn sperzieboontjes, zo blijven ze lekker knapperig en blijft de voedingswaarde het hoogst. Maar koken kan natuurlijk ook. Kook ook de sperzieboontjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Snipper de ui en snij de paprika in fijne blokjes of reepjes. Samen met de knoflook, kleine tomaatjes, tomatenpuree, rode wijnazijn, honing en basilicum maak je hier een peperonata van. Deze peperonata wordt de dressing van de pastasalade.

Snij de bladeren van de romaine sla van de krop en was ze goed. Snij de harde kern eruit en snij vervolgens de bladeren in kleine stukken.

De olijven mag je heel in de salade doen, maar je kunt ze ook wat fijner snijden. De chorizo snij je in plakjes en de mozzarella in blokjes. Of wat je leuk vindt, het is jouw salade!

Nu gaan we alles mengen. Eerst de pasta in de schaal, dan de boontjes erbij. Nu de olijven, chorizo en mozzarella erbij. Schep nu de peperonata door de salade en voeg als laatste de romaine sla toe. Lekker met nog wat vers stokbrood erbij, en natuurlijk een glaasje wijn!

Pastasalade

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.